torsdag 10 juli 2008

Solsken och reseplaner

Till slut skiner solen i Berlevåg! Efter två ganska intensiva nattvakter och därför två gråa dagar av sömn har äntligen solen kommit fram bakom molnen och skiner nu från en molnfri himmel. I vanliga fall så skiner som tidigare sagt ju solen dygnet runt, men bakom en matta av gråa, disiga ångkuddar.

Så idag och igår har det blivit promenader i ensamhet och stillhet. Vackert och magnifikt att vandra omkring på bergen och platåerna. Hittade en mini-glaciär i en dalgång som jag gick var tvungen att testa att gå på, och visst höll den.

Nu är det arbete i eftermiddag och kväll. I morgon ska jag jobba morgonen och på kvällen fara på en liten tur med Hurtigrutten.
Jag hade ju TVÅ mål med att komma hit opp. Den ena var att tjäna en massa pengar och det andra var att få se lunnefågel. Jag har alltid fascinerats av dem. Tyvärr finns de inte precis här i Berlevåg, då de gärna vill ha branta klippor rakt ner i vattnet, så en fågelexpedition till Gjesvær vid Nordkap blir befogad för att få sin ornitologhunger mättad.

Inga kommentarer: